Kaffe kulturen i Sverige har tagit stora kliv framåt när det kommer till flera punkter. Allt färre och färre svenskar nöjer sig med en enkel kopp svart som produceras ur den enorma kaffemaskinen på jobbet.

Man önskar sig allt som oftast något som smakar bättre och erbjuder en högre kvalité när det kommer det själva kaffebönan. Det handlar även till större del om vad man idag dricker för kaffe hemma som på jobbet. På jobbet finns det en acceptans för att kaffet kanske inte alltid är det bästa som man blivit serverad.

I hemmet ställs det dock allt högre och högre krav. Detta märks inte minst på kaffeförsäljningen på stort i Sverige idag. Idag är var tredje kopp som säljs i Sverige producerad på ekologiska kaffebönor.

Ekologiska kaffebönor

När man väljer att handla ekologiska kaffebönor som allt som oftast är fair trade certifierat så stiger även priset på kaffet. Det innebär att man idag väljer att betala betydligt mer för varje kopp kaffe man dricker än tidigare. Det innebär även att man dricker betydligt bättre kaffe per kopp än det gjorts tidigare i Sverige.

Nya sätt att brygga kaffe

Det bryggs idag kaffe på fantastiskt många olika sätt. Det finns flertalet olika brygg metoder som idag används blandat med diverse kaffetillbehör som gör att man brygger riktigt bra kaffe. Något som slagit igenom de senaste åren är något som kallas Pour Over bryggning. Detta innebär att man själv doserar vatten och det malda kaffet genom att hälla vatten direkt på bädden av det malda kaffet. Detta görs framförallt för att förmågan att kräma ur smakerna ur själva kaffebönan blir väldigt enkelt.

Brygg rätt med Pour Over

Det är inte helt enkelt att brygga bra Pour Over kaffe. Det finns dock bra guider och bra kaffe för detta på nätet. www.beanit.se är en sida som säljer bra kaffetillbehör och välsmakande kaffe.

 

Relaterade sökord: